De voordelen van een tuin

Een mooie tuin maakt uw leven rijker. Uw groene paradijs is het verlengstuk van uw woonkamer en veraangenaamt het uitzicht en het gevoel van rust en ontspanning. Mensen die van tuinen houden en dat met hun eigen tuin laten zien, hechten vaak meer waarde aan sociale contacten en willen ook anderen laten genieten van hun "tuingeluk". Daarnaast heeft een mooie groene omgeving, behalve een goed gevoel, nog allerlei extra voordelen. Planten filteren fijnstof en vangen dat op. Bovendien gaat van groen een akoestische demping uit. Een straat met veel groen geeft minder lawaai. En dan hebben we het stress verminderende effect nog niet genoemd. Kortom uw passie voor uw tuin levert veel meer op dan mooie plaatjes. Geniet ervan!

 

 

Schonere lucht

Bomen en heesters, maar ook sedum, zijn goed in staat om fijnstof op te vangen en te filteren. Zowel via de bladeren als de wortels nemen ze fijnstof op. Naast het fijnstof, nemen planten ook zware metalen op. Niet voor niets zijn er steeds meer steden die investeren in groen als maatregel tegen fijnstof. Het groen in de tuin heeft hetzelfde effect.

Minder last van omgevingsgeluiden

Planten kunnen geluid dempen. Het effect hangt af van de hoeveelheid en het soort planten, maar in een wijk met veel groene tuinen is minder lawaai, dan in een buurt met vooral bestrating. Zeker wanneer er gewerkt wordt met 'groene muren' is het effect groot. Onze tuinspecialisten weten er meer van.

 

De tuin als verlengstuk van de woonkamer

De tuin is voor steeds meer mensen het verlengde van de woonkamer en onderdeel van de leefomgeving. Veel woningen hebben een schuifpui of openslaande deuren naar de tuin, zodat de ruimtes in elkaar overlopen. Loungebanken en buitenkeukens bijvoorbeeld, maken het verblijf in de tuin aangenamer. Bovendien is het door veranda's mogelijk om vaker en langer van de tuin gebruik te maken.
We denken graag mee over hoe u optimaal en zo lang mogelijk van uw tuin kunt genieten. En we laten u graag zien welke prachtige materialen we in huis hebben om dat te realiseren.
Wie zich omringt met groen en bloemen, heeft minder stress, is meer geconcentreerd en voelt zich beter. Met andere woorden, wie tuiniert is bezig met iets dat hem of haar boeit en stimuleert. Het hoofd leeg, alles om je heen vergeten en je gaat je steeds beter voelen.

Een stressverminderend effect

Tuinen en tuinieren bevorderen de geestelijke gezondheid. Het blijkt dat natuur een stress verminderend effect heeft.

En zeg nu zelf, wat een fijn gevoel als je vlinders en bijen gezapig door de tuin ziet vliegen van bloem tot bloem.
Vraag gerust info over onze prairietuin concepten. De combinatie siergrassen met bloeiende vaste planten staan voor diversiteit en een goede weerstand tegen onze steeds warmere zomers.
Wij helpen jullie graag jullie dromen te realiseren, neem gerust contact op...

Tot binnenkort

Peter