Wat kan je bij ons allemaal kopen?

Los van alles dat er bestaat van bomen, heesters, haagplanten, vaste planten enz.. vindt je hieronder een deel uit ons assortiment.

TerraCottem bodemverbeteringstechnologie voor een kosteneffectieve en duurzame plantengroei

Het inwerken van TerraCottem in de bodem bij aanplant of inzaai, verbetert het gebruik van nutriënten, bespaart water, bevordert plantengroei in arme bodems en uitdagende klimaten, beperkt het uitspoelen van meststoffen en water, zorgt voor een betere overleving en een hogere opbrengst.

 

 

 

Terra-Actif is een hoogwaardige bodemverbeteraar met
micro-organismen bestaande uit compost van loofboomschors,
gecomposteerde naaldhoutschors en kokosvezels. Terra-Actif
heeft een hoog gehalte organische stof van >20%. De toegevoegde
kokosvezels zorgen voor een luchtig en los product,
waardoor er extra zuurstof en vocht wordt vastgehouden in de
bodem. Wij gebruiken dit vaak bij boom aanplantingen.

 

 

 

 

COMPO Universele Meststof Blaukorn Classic is een chloorarme meststof met snelle werking en belangrijk starter-effect is ideaal voor de bemesting van de sier- en groentetuin. Elke korrel bevat alle belangrijke voedingselementen. De blauwe kleur geeft bovendien aan waar reeds bemest werd.

Compost brengt meer structuur in de bodem, de organische stof zorgt er voor dat de bodem aggregaten vormt. Kleinere bodemdeeltjes klonteren samen tot grotere gehelen die ook voor grote poriën zorgen. Die structuur in de bodem is nodig om zuurstof en water in op te slaan. Plantenwortels vinden gemakkelijker zuurstof, water en voedsel (onder de vorm van mineralen) en kunnen beter in de bodem dringen. Een stabiele structuur verhindert dat de bodemdeeltjes gemakkelijk losraken en verplaatsen. Compost helpt dus om de bodem doorlaatbaar te houden voor water én bodemerosie te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

  • Fertigreen® Korrelkalk is een kwaliteitsvolle magnesiumhoudende gekorrelde kalkmeststof voor groentetuin, siertuin, gazon en boomgaard.
  • Zorgt voor een betere bodemstructuur en een ideale zuurtegraad van de bodem.
  • Fertigreen® Korrelkalk bestaat uit calcium en magnesium.

 - Calcium heeft een positieve invloed op de bodemstructuur.

- Magnesium is essentieel voor de bladgroenwerking en zorgt  tevens voor een gezonde groene kleur van de bladeren.

  • Verhoogt de pH : een optimale zuurtegraad van de grond bevordert een betere opname van voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor, kalium, etc.
  • Tegelijkertijd wordt hierdoor de plantengroei bevorderd

Door de eigenschappen van tuinturf in pure vorm te gebruiken kan het perfect toegepast worden bij planten die graag een zure omgeving bij het wortelgestel willen. Te denken aan Rododendrons, azalea's etc. Dit zijn dus de zuurminnende planten. Turf heeft geen voedingsstoffen het is enkel een grondstof.

 

 

 

 

 

 

 

 

Versailles graszaad is een unicum in de gazonwereld. Het voldoet aan alle eisen. Versailles combineert perfect zijn fijnbladigheid met een snelle vestiging en zeer goede betreedbaarheid. In dit mengsel worden enkel de beste grassoorten gebruikt. Fijn en decoratief speelgazon met snelle opkomst. Headstart is een natuurlijke kiemversneller. Het stimuleert de wortelvorming en zorgt ervoor dat het grasplantje in de beginfase makkelijker aanslaat en wortelt. Dit leidt tot een betere toegang van vocht en voedingsstoffen.